Wat is een No-claim korting


Wanneer een verzekerde klant schadevrije jaren opbouwt, voorzien veel autoverzekeringen bij de verzekeraars van een No-claim korting. U ontvangt aan de hand van het aantal opgebouwde schadevrije jaren, een korting op uw autoverzekering premie. Bij No-claim korting geldt de regel; hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op de premie. De No-claim korting loont op een zeker moment echt de moeite. Zo kan de rekening met een maximale korting (bij een hoog aantal opgebouwde schadevrije jaren) tot wel 80% voordeliger op uw verzekeringspremie schelen.

 

Voordelen bij No-claim korting

 

Staar je bij het zoeken en vergelijken bij verschillende autoverzekering niet blind op de hoogte van de No-claim korting. Heeft u veel schadevrije jaren opgebouwd en krijgt u daarvoor een flinke korting op uw autoverzekeringspremie, wil dit niet direct zeggen dat deze autoverzekering ook het voordeligste is. Een autoverzekering met een hoge no-claim korting betekent niet per definitie; een goedkopere autoverzekering. voor een goedkopere autoverzekering. kan in het totaal bedrag alsnog duurder uitvallen. Een autoverzekering met een lagere no-claim korting kan alsnog voordeliger uitvallen. Kijk dus altijd naar het totale eindbedrag van uw premie en niet alleen naar het hoogte percentage van de No-claim korting.

 

No-claimbeschermer

 

Schadevrije jaren staan voor premiekorting op uw autoverzekering. Deze korting op uw premie komt te vervallen of zakt aanzienlijk, wanneer u één of meerdere schades bij u verzekeraar claimt. Sommige autoverzekeringen bieden hiervoor de zogeheten No-claimbeschermer. De No-claimbeschermer stelt u in staat één keer per jaar een schade te claimen, om vervolgens niet achteruit te gaan in kortingen op uw premie.

 

Er zitten echter ook een aantal nadelen aan de No-claimbeschermer. Wil je op een begeven moment overstappen met uw autoverzekering naar een andere verzekeraar, is dit vaak erg nadelig. U kunt bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering geen beroep doen op de No-claimbeschermer en telt het aantal ‘echte’ schadevrije jaren hierbij. Dus, mocht u schade geclaimd hebben met gebruik van de No-claimbeschermer, waarbij dit geen invloed had op de premiekorting, verliest of zakt u in percentage aan korting bij een nieuwe autoverzekering. De afgelopen jaren hebben autobezitters dankbaar gebruik hebben gemaakt van de No-claimbeschermer, dit tegen de berekening en verwachtingen in van de verzekeraars. Ten aanzien van de hoge kostenprijs van verzekeraars bij het aanbieden van de No-claimbeschermer, hebben veel verzekeraars de No-claim beschermer uit het pakket gehaald.   YouTube  Facebook