Oldtimer Autoverzekering


Een oldtimer autoverzekering is een verzekering die zich speciaal richt op bezitters van klassieke auto’s (oldtimers). Een auto mag de naam “oldtimer” dragen wanneer het de leeftijdsgrens van 25 jaar of ouder is gepasseerd. Ondanks de hoge leeftijd bij oldtimers, vertegenwoordigen deze auto’s vaak nog een zeer hoge waarde en zijn ze erg gewild onder de liefhebbers. Vaak gaat het bij oldtimers dan ook om klassiekers van bekende merknamen. Over het algemeen wordt er bij het verzekeren van een oldtimer een limiet aan het maximaal aantal kilometers per jaar gesteld. Dit omdat een oldtimer niet bedoelt is voor bijvoorbeeld woon-werk verkeer en puur wordt gezien als een verzamelobject en een auto voor hobbymatig gebruik.

 

“Oldtimers dragen een paar grote voordelen met zich mee”

 

Oldtimers dragen een paar grote voordelen met zich mee. Een bezitter van een oldtimer is vaak vrijgesteld van de motorrijtuigenbelasting. Ook zijn oldtimer verzekeringen vaak stukken voordeliger dan het afsluiten van een autoverzekering bij een normale personenauto. Heeft u een lidmaatschap bij een oldtimer-club? Dan wordt er vaak nog eens extra kortingen op je oldtimer autoverzekering gegeven. Voor het verzekeren van een oldtimer gelden andere regels dan bij het verzekeren van een gewone personenauto. Oldtimers zitten bij een autoverzekering aan de onderstaande voorwaarde gebonden:

 

De oldtimer is puur voor hobbymatig gebruik en/of verzamelobject;

– Naast uw oldtimer staat er een tweede personenauto op uw naam verzekerd;

– Maximaal toegestaan aantal kilometers gemiddeld tussen de 5000 t/m 7500 km per jaar;

– De oldtimer moet afgesloten worden gestald.

 

Als u met een oldtimer de weg op gaat, bent u net als bij een gewone auto, verplicht om minimaal een WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheid motorrijtuig dekking) af te sluiten. Bij het afsluiten van een oldtimer autoverzekering bieden verzekeringsmaatschappijen vaak extra kortingen. Zoals bijvoorbeeld verzekeraar Verzekeruzelf.nl, die geeft oldtimer-bezitters bij het minder rijden dan 5000 kilometer per jaar, nog eens een extra 10% korting op de oldtimer autoverzekering. Bekijk het oldtimer-filmpje van verzekeraar Verzekeruzelf hieronder:

 


Autoverzekeraar Verzekeruzelf is onder oldtimer-bezitters erg populair met zijn autoverzekering. Dit door zeer gunstige voorwaarden die de verzekeraar stelt en de 10% extra korting bij het minder rijden dan 5000 kilometer per jaar. U kunt uw oldtimer op twee manieren afsluiten bij Verzekeruzelf.nl. Om u inzicht te geven hebben wij de twee oldtimer autoverzekeringen van Verzekeruzelf.nl hieronder ter verduidelijking opgesomd.

 

WA Verzekering bij Verzekeruzelf.nl

– Wettelijk verplicht als autoverzekering, waarbij schade aan derden wordt gedekt;
– Verzekerd tot maximaal 2.500.000 euro bij schade aan andere zaken;
– Tot 5.600.000 euro verzekerd bij schade aan personen;
– Hulpverlening bij ongeval, diefstal of brand in het buitenland.

 

WA+ Casco Volledig (all-risk)

– Volledig verzekerd bij diefstal, brand of een ongeval waar u aansprakelijk voor bent;
– Gratis meeverzekerde accessoires tot 450,- euro per accessoire;
– Speciale voorzieningen meeverzekerd (wanneer deze zijn meegeteld bij taxatiewaarde);
– Alle voorwaarde beschreven bij WA verzekering worden bij WA+ Casco Volledig uiteraard ook gedekt.

 

Uw oldtimer voordelig verzekeren? Verzeker uw oldtimer direct bij Verzekeruzelf.nl of lees de voorwaarden en meer informatie op de website; www.verzekeruzelf.nl   YouTube  Facebook