Bespaar op je autoverzekering


Let op de prijs!

 

Je hebt autoverzekeringen in alle soorten en maten. Je dient als autobezitter een minimale WA autoverzekering als dekking te hebben, waarbij schade door jou toedoen bij andere wordt vergoed door de verzekeraar. Ook kan je ervoor kiezen je autoverzekering uit te breiden naar WA + Casco beperkt autoverzekering, waarbij je deels voor eigen schade verzekerd bent. Wil je voor alles gedekt zijn kies je voor WA + Casco volledig (ook wel All-Risk).

 

Ieder soort autoverzekering heeft natuurlijk zijn eigen prijskaartje. Wegen deze eventuele hoge kosten wel af, ten opzichte van het voertuig wat je wenst te verzekeren? Kosten bij een autoverzekering zijn afhankelijk van het soort autoverzekering in combinatie met; type voertuig, geslacht, uw woonregio en het aantal opgebouwde schadevrije jaren.

 

U wordt daarom op onze website bij het vergelijken van autoverzekeringen, gevraagd naar het invullen van; het kenteken, geboortedatum, aantal jaren in bezit van rijbewijs en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Hierdoor kunnen wij een zo’n precies en geschikt mogelijke vergelijking bij de verschillende autoverzekeraars doen. En heeft u een zo’n duidelijk mogelijk overzicht van de verschillende prijs-classes van autoverzekeraars.

 

Aantal schadevrije jaren

 

Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe hoger de korting over het algemeen wordt bij het afsluiten van een autoverzekering. Dit kan al gauw schelen tot een korting van vijf procent per schadevrij jaar. Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt je soms beloond met een aantal extra fictieve schadevrije jaren, waarbij u dus extra korting ontvangt. Houd ook rekening met verzekeraars die in hun pakket de zogeheten No-claimbeschermer aanbieden. De No-claimbeschermer stelt u in staat één keer per jaar een schade te claimen, om vervolgens niet achteruit te gaan in kortingen op uw premie.

 

Lichte schade? Los het zelf op!

 

Wanneer u met uw auto lichte schade heeft opgelopen, is het soms verstandiger deze schade voor eigen portemonnee te nemen. Afhankelijk van het soort schade kan het soms vele malen voordeliger zijn dit zelf te laten repareren, in plaats door via de verzekeringsmaatschappij. Wanneer je een kleine schade bij je verzekeringsmaatschappij indient zal het aantal opgebouwde schadevrije jaren aanzienlijk dalen. Hierdoor zal de hoge korting op je autoverzekering verloren gaan en moet je uiteindelijk meer gaan betalen voor je verzekering. Iedere autoschade is anders en heeft zijn eigen kostenplaatje. Het is dan ook een afweging bij opgelopen autoschade of u dit beter zelf kan betalen of via uw autoverzekering kan laten vergoeden.



   YouTube  Facebook