WA verzekeringen


Een WA verzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze autoverzekering is de minimale verzekering die u dient af te sluiten als autobezitter en dan ook wettelijk verplicht. Met een WA verzekering bent u ten allen tijde verzekert tegen schade die door uw voertuig of toedoen bij een ander zijn bezittingen wordt veroorzaakt. Een wettelijke aansprakelijkheid verzekering zorgt ervoor dat de tegenpartij via uw verzekering de toegebrachte schade kan verhalen. Tevens bent u met een WA verzekering verzekert tegen het door u toedoen van lichamelijke schade aan derde met letsel als gevolg.

 

Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen:

 

      Schade door u veroorzaakt aan het voertuig van de tegenpartij,

       Schade aan personen en/of weggebruikers

       Toegebrachte schade door aanhangwagen of caravan

 

Als autobezitter heeft u de keuze uit drie verschillende soorten autoverzekeringen. Hierbij wordt u minimaal verplicht een WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) af te sluiten. Er worden u echter verschillende autoverzekeringen als optie geboden. U heeft de keuze uit drie soorten dekkingen aangaande uw autoverzekering. Gaat uw keuze uit naar de WA verzekering, WA + beperkt casco verzekering of WA + volledige casco (ook wel allrisk genoemd) verzekering.

 

De WA verzekering wordt normaliter geadviseerd aan autobezitters met een auto ouder dan 8 jaar. Een zeer groot aantal verzekeringsmaatschappijen bieden de optie tot het verzekeren van uw auto. Om te voorkomen dat u door de vele verzekeraars de bomen het bos niet meer ziet, kunt u gemakkelijk gebruik maken van ons vergelijkingssysteem. Hier kunt u als klant geheel objectief en onafhankelijk de meest geschikte en voordeligste autoverzekeringen met de door u  gewenste dekking vinden.

    YouTube  Facebook