Waarom autoverzekeringen vergelijken?

Geschreven door: Sander

U bent voorzichtig wanneer u de weg op gaat. Uw houdt zicht netjes aan de verkeersregels en let altijd goed op uw medeweggebruikers. Het is niet voor niets dat u al jaren schadevrij rijdt. En deze rijstijl levert u een mooie korting van uw autoverzekering op.

De no-claimkorting voor schadevrij rijden

Hoe voorzichtig en schadevrij u ook rijdt, u moet natuurlijk net zo goed gewoon verzekerd zijn. Want een ongeluk kan iedereen overkomen. Toch krijgt u zeker wat terug voor de schadevrije jaren. De verzekering geeft u een zogenaamde no-claimkorting wanneer u geen schade claimt. Ieder jaar weer heeft u recht op meer korting tot u het maximum heeft bereikt. Hoe lang het duurt voordat u daar op zit, is afhankelijk van de verzekeraar. Maar gemiddeld komt dit neer op ongeveer 10 jaar schadevrij rijden. Vanzelfsprekend krijgt u minder korting zodra u wel een keer schade claimt bij de verzekeraar.

Het vergelijken van autoverzekeringen

Omdat u schadevrij rijdt, valt u voor de verzekeraar onder de groep die een laag risico oplevert. En dat mag beloond worden. Maar wat de hoogte van de korting uiteindelijk is, verschilt sterk per verzekeraar. Daarom is het altijd verstandig dat u verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijkt voordat u de beslissing maakt. Het is maar een kleine inspanning dat toch voor een grote financiële meevaller kan zorgen. Want uw korting kan behoorlijk oplopen als u maar bij de juiste verzekeraar zit.

Zoekt u een goedkope autoverzekering waarbij u goed beloond wordt voor uw schadevrije jaren? De verzekeraars op vergelijken-autoverzekeringen.nl bieden allen goede voorwaarden op de autoverzekering waarbij u als klant maximaal profiteert. Wilt u meer weten? Kijk en vergelijk in onze onafhankelijke autoverzekeringen vergelijker!


« Terug
   YouTube  Facebook