Waar moet je aan denken tijdens en na kopen van een auto?

Geschreven door: Sander

Er komt veel kijken tijdens en na kopen van een auto. Het is niet simpel gewoon een auto kopen en klaar. Als eerste moet je de auto goed gaan controleren en nadenken over de financiering. Daarna moet je ook nog nadenken over het overschrijven van de auto en de autoverzekering.

Controleer de auto

Als je van plan bent om een nieuwe auto te gaan kopen, hoef je hier niet over na te denken. De auto zal in perfecte staat geleverd worden. Het is daarentegen wel belangrijk als je een tweedehandsauto wilt gaan kopen. Er zijn genoeg oplichters die jou een ‘perfecte’ auto verkopen, maar die daadwerkelijk stuk is. Kijk daarom de auto goed na voordat je hem koopt!

Financiering

Je moet ook bedenken hoe je de auto wil gaan financieren. Bij de meeste garages kun je ervoor kiezen of je de auto in één keer wilt betalen zonder lening of dat je een autolening wilt afsluiten. Je kunt een autolening afsluiten voor een nieuwe auto en voor een occasion. Een autolening werkt hetzelfde als een persoonlijke lening of hypotheek. Je leent een bedrag voor de auto en dit bedrag ga je in termijnen terugbetalen.

Auto overschrijven

Voordat je auto daadwerkelijk van jou is, moet je de auto ook op je naam staan. Dit doe je door het kentekenbewijs van de auto te laten overschrijven. Als je een nieuwe auto koopt, doet de garage dit voor je, maar als je een tweedehandsauto koopt, moet je het zelf doen. Je kunt dit bij diverse postkantoren doen, maar ook online via het RDW.

Autoverzekering

Een auto mag niet op de weg rijden zonder verzekering. In Nederland dien je dus een autoverzekering af te sluiten zodra je een auto koopt. Er zijn veel verschillende autoverzekeringen die je kunt afsluiten. Elke autoverzekering heeft z’n eigen voorwaarden en tarieven. Voordat je een autoverzekering afsluit, kun je het beste verschillende autoverzekeringen vergelijken, zodat je zeker weet dat je de voordeligste autoverzekering hebt.


« Terug
   YouTube  Facebook