Verstandig geld lenen voor een auto

Geschreven door: Sander

Veel mensen kiezen ervoor om geld te lenen om een auto te kopen. Je kan ook kiezen voor een leaseauto. Een leaseauto betaal je in termijnen af. Maar wat is nou verstandig geld lenen voor een auto? Daarom hier een aantal tips.

auto_lenen

Tips voor geld lenen voor een auto

1)      Het is niet verstandig om onnodig geld te lenen. Als je een goedkope auto op het oog hebt, kun je beter eventjes wachten met het kopen van deze auto. Je kan er beter eerst voor sparen in plaats van geld te lenen.

2)      Check goed de voorwaarden van een autolening voordat je een autolening kiest. De voorwaarden zijn namelijk niet overal hetzelfde. Stel dat je onverwachts komt te overlijden, dan kan het bij sommige voorwaarden zo zijn dat de nabestaanden nog een schuld moeten aflossen. Lees ook de kleine lettertjes dus.

3)      Aan een autolening zit ook een rente verbonden. Bekijk goed hoe hoog deze rente is.

4)      Als het mogelijk is, kan je een lening versneld aflossen. Stel dat de auto waar in je rijdt, na een aantal jaar aan vervanging toe is of er gaat daarvoor al iets kapot waardoor je er niet meer in kan rijden. Dan loopt nog steeds de lening die je terug moet betalen. Als je de lening versneld aflost, voorkom je dat je straks nog een lening moet aflossen van de auto, terwijl je niet eens meer in de auto rijdt.

5)      Leen nooit meer dan een derde van je inkomen. Anders zou het zomaar kunnen dat je in de problemen komt.

6)      Een voordeel is dat je ook leningen kan afsluiten via internet. Zo hoef je de deur niet uit.

7)      Je kan geld lenen bij de bank, maar ook bij de autodealer. Welke van de twee je kiest, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het is bij allebei hetzelfde.

Denk dus goed na en maak een begroting voordat je geld gaat lenen om een auto te kopen. Vergelijk verschillende leningen met elkaar en bekijk wat er het beste bij jou en bij je financiële situatie past.


« Terug
   YouTube  Facebook