Tips bij het aanschaffen van een tweedehands auto

Geschreven door: Sander

Het aanschaffen van een tweedehands auto kost behoorlijk wat tijd, voornamelijk door de voorbereiding. Het is namelijk goed voor te stellen dat het erg moeilijk is om vas te stellen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tweedehands auto. Toch kun je al een heel eind komen als je de belangrijkste factoren altijd meeneemt bij het beoordelen van een auto. Welke factoren dit zijn en hoe je deze kunt beoordelen, vertellen we in dit artikel!

Levensduur

Natuurlijk kan je niet van tevoren voorspellen wat de levensduur van een auto is, toch kun je wel een voorspelling doen aan de hand van een paar simpele dingen. Zo kun je kijken naar het bouwjaar en vooral naar de kilometerstand. Een auto wordt namelijk in principe steeds slechter, naarmate er meer kilometers worden afgelegd. Bij een tweedehands auto kun je het beste een maximale kilometerstand van 120.000 aanhouden.

V-snaar

De V-snaar is een zeer belangrijk onderdeel binnen een auto, zonder de V-snaar kan de motor niet functioneren. De V-snaar is ook een van de duurste onderdelen van de auto die na verloop van tijd slijt. Het vervangen van een V-snaar kan al gauw duizend euro kosten en dit moet gemiddeld eens in de vijf jaar worden gedaan. Ga dus na wanneer deze snaar voor het laatst is vervangen.

APK

Een andere goede indicator is de APK. De algemene periodieke keuring dient eens in het jaar te worden gedaan. Bij deze keuring wordt de auto nagelopen op de belangrijkste onderdelen. Dit wordt gedaan door een erkende garage. Bij de aanschaf van een tweedehands auto kan je de verkopende partij vragen of ze de auto APK willen laten keuren, zo weet je dat de auto geen grote mankementen heeft.


« Terug
   YouTube  Facebook