Korting op de verzekeringspremie

Geschreven door: Sander

Als je een autoverzekering afsluit dan krijg je een korting aan de hand van het aantal schadevrije jaren. De korting op de verzekeringspremie wordt toegekend als je binnen een bepaalde periode niet één keer schade claimt. Dit lukt niet iedereen waardoor niet iedereen de volledige korting krijgt. Het maakt niet uit of het om een WA-verzekering gaat of een verzekering met allrisk dekking. De korting wordt met de jaren opgebouwd.

Hoeveel korting?

Hoeveel korting je precies krijgt is afhankelijk van het aantal schadevrije jaren. Ieder schadevrij jaar ontvang je meer korting op de premie. Schadevrij rijden wordt op deze manier beloond door de verzekeraar. Normaliter kan de premiekorting oplopen tot maximaal 70 tot 80 procent. Dit betekent dat je na een aantal schadevrije jaren niet meer korting kan krijgen. Je ontvangt dan de maximale korting.

Lage korting

De korting is laag als je nog maar net je rijbewijs hebt. Je hebt dan nog geen schadevrije jaren. Naargelang het aantal schadevrije jaren toeneemt neemt de korting toe. Ieder jaar kom je hoger op de zogenoemde bonus malus ladder. Elke trede van deze ladder betekent dat je meer korting krijgt. Als er schade is geweest dan val je terug naar een lagere trede. Hierdoor ontvang je weer minder korting.

Wanneer geen terugval in de premiekorting?

Wanneer de schade verhaald kan worden op een andere persoon die verantwoordelijk is voor de schade dan val je niet terug naar een lagere trede. Dit geldt ook in het geval van ruitbreuk of brand. Door een bonusbeschermingsverzekering is het ook mogelijk om de premiekorting te behouden.

Bonusbeschermingsverzekering

De korting die je ontvangt op de premie wordt beschermd met de bonusbeschermingsverzekering. Hierdoor val je niet terug naar een lagere trede. In het geval van schade of een ongeluk dan blijf je op dezelfde trede van de bonus malus ladder. Op deze manier blijf je de korting ontvangen alsof er geen sprake is geweest van schade.


« Terug
   YouTube  Facebook