Is uw auto over-verzekerd?

Geschreven door: Sander

Het aantal autorijders en bezitters van een auto in Nederland blijft toenemen. Dit betekend dat het aantal afgesloten autoverzekeringen ook blijft stijgen. Een groot percentage van autorijdend Nederland is over-verzekerd als het om de autoverzekering gaat. Dit kost op lange termijn veel geld.casinobonusnl.com/

Uit onderzoeken ANWB en GFK is gebleken dat van de ongeveer drie miljoen voertuigen met een leeftijd boven de tien jaar, een kwart de hoogte mogelijke dekking heeft afgesloten. Bij zo’n 2 miljoen auto’s (40%) heeft de eigenaar de auto van 10 jaar of ouder een WA + Casco Beperkt verzekering afgesloten. Bij auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud is het helemaal extreem en heeft dit zelfs een percentage van boven de 60% met een afgesloten WA + Casco Volledig (all-risk) dekking.

Dit kan voordeliger! Veel autobezitters sluiten bij aanschaf van een nieuwe auto een ‘goed gedekte’ autoverzekering af. Echter is deze autoverzekering na loop van tijd niet meer in verhouding met de waarde van het desbetreffende verzekerde voertuig.

WA Verzekering; De WA verzekering wordt normaliter geadviseerd aan autobezitters met een auto ouder dan 8 jaar.

WA + Casco Beperkt Verzekering; De WA + Casco Beperkt verzekering wordt normaliter geadviseerd aan autobezitters met een auto ouder dan 4 t/m 8 jaar.

WA + Casco Volledig (all-risk) Verzekering; De WA + Casco Volledig verzekering wordt normaliter geadviseerd aan autobezitters met een nieuw aangeschafte auto, of een auto jonger dan 4 jaar.

Misschien bent u wel oververzekerd met uw autoverzekering bij uw huidige autoverzekeraar? Pak uw oude verzekeringspapieren en nota’s erbij en bekijk direct of u niet te veel betaald voor uw huidige autoverzekering. Vergelijk gratis en geheel vrijblijvend in onze autoverzekeringen vergelijker of u een gunstigere en goedkopere autoverzekering kunt vinden.


« Terug
   YouTube  Facebook