Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering?

Geschreven door: Sander

Uit meerder onderzoeken blijkt dat het merendeel van de consumenten te veel betaalt voor zijn of haar verzekeringen. Dit kan gaan om een zorgverzekering, een verzekering voor de inboedel van je woning of een autoverzekering. Niet voor niets wordt regelmatig aangeraden om verzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Wanneer je eigen autoverzekering bijna afloopt, is het raadzaam om deze niet zomaar te verlengen. Voer eerst een online vergelijking uit, zodat je niet langer te veel hoeft te betalen voor je verzekeringen. Zo houd je geld over voor een langere vakantie, een weekendje weg of een nieuwe televisie.

Verschil in premie tussen verzekeraars

De premie die je maandelijks betaalt voor de autoverzekering bij je verzekeraar is niet per definitie gelijk aan de premie van autoverzekeringen bij andere verzekeraars. Dit komt mede door het feit dat de dekking per autoverzekering verschilt. Daarbij bieden sommige autoverzekeraars aantrekkelijke kortingen aan om nieuwe klanten te lokken. Maak gebruik van een online vergelijkingstool om de premie van je huidige autoverzekering te vergelijken met de premies van andere verzekeringen. Denk hierbij ook aan de kosten voor een eventuele aanvullende verzekering.

Bij het uitvoeren van een dergelijke vergelijking dien je vaak vooraf een aantal gegevens in te voeren, zoals het aantal schadevrije jaren wat je gereden hebt, de kosten uit de afgelopen periode, je woonplaats, enzovoorts. Op basis hiervan bepaalt de vergelijkingstool de voordeligste autoverzekering.

Dekking van autoverzekeringen

Wanneer je de goedkoopste autoverzekering gevonden denkt te hebben is het belangrijk om de dekking van de verzekering na te lopen. Niet iedere verzekering biedt namelijk dezelfde dekking! Soms ben je niet gedekt voor kosten die je wel verwacht te maken, of andersom wel gedekt voor kosten die je niet maakt. Door de dekkingsvoorwaarden vooraf goed door te lezen voorkom je dergelijke situaties. Dit maakt een autoverzekering vergelijken erg handig!


« Terug
   YouTube  Facebook